Kampioenshirt Wacker aangeboden door BCW

Wacker is de nieuwe kampioen van de 4e klasse A in het district Noord van de K.N.V.B. Wat een spanning dinsdagavond aan de Wiltenweg. Onder het toeziend oog van heel veel toeschouwers, werd het nou niet de beste wedstrijd van het seizoen. Bij beide verenigingen waren de belangen groot.

Bij Wacker het feit, dat men kampioen kon worden en Steenwijker Boys wil nog proberen om via de 2e plaats ook te promoveren naar de 3e klasse. Daardoor was er bij beide ploegen toch een zekere angst om een doelpunt “om de oren te krijgen”. De eerlijkheid gebiedt te vermelden, dat Wacker toch wel het betere veldspel had, doch de uitvallen van de rappe Steenwijkers waren niet zonder gevaar! Het was een geweldige opluchting voor alles wat Blauwwit was dat, 1 minuut voor de rust, Dennis Westerbeek, met een zo te zien houdbaar schot, Wacker met een 1 – 0 voorsprong thee kon laten drinken.

‘Nog 45 minuten’, hoorde je links en rechts om je heen. En dat werden me toch spannende minuten! Zelfs de aanwezige burgemeester van De Wolden kon de spanning zo nu en dan niet onderdrukken. Zou Wacker die beslissende tweede goal nou gaan maken of zouden de Boys uit Steenwijk toch heel stiekem dat gelijke spel uit het vuur slepen. Wat hebben veel Wacker supporters deze 45 minuten vaak naar de klok op het scorebord en op bun horloge gekeken.

En toen eindelijk scheidsrechter René van der Elst uit Dronten (hij floot een prima wedstrijd!)voor de laatste keer floot, ging er een enorm applaus (plus het nodige vuurwerk) de lucht in. Wacker Kampioen! Er volgden emotionele taferelen en een hossende, vrolijke groep spelers en publiek ging richting de kantine, waar op het terras penningmeester Jan Lier de selectie, namens het bestuur, in het zonnetje zette. Verrassend en sympathiek was het, dat de burgemeester namens het gemeentebestuur haar felicitaties aanbood. En toen kon het feest beginnen. Na vele jaren opnieuw kampioen en terugkerend in de 3e klasse. Het bleef nog lang onrustig in De Wijk. De spelers en staf werden gelijk na de wedstrijd in het ‘kampioenshirt’ gehesen. Met de ludieke tekst ‘De Wiek is in opperste doen. Wacker 1 kampioen’. Dit werd aangeboden door Businessclub Wacker.

Wedstrijdverslag: Jan Tijink (supporter)