Nieuwe locatie Van der Sluis feestelijk geopend

Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag de nieuwe locatie van transportbedrijf Van der Sluis in Rogat officieel en feestelijk geopend. Vanaf de oprichting in ‘82’ was het transportbedrijf aan de Schiphorsterweg gevestigd.

Directeur/eigenaar Warner van der Sluis had ‘overbuurman’ commissaris van de Koning Jacques Tichelaar gestrikt om de opening te verzorgen. Tichelaar complementeerde Van Sluis met de nieuwe vestiging en met het feit dat Van der Sluis zich kranig door de crisis heeft geslagen. ‘Kwaliteit en service blijven leveren. En altijd Hollandse chauffeurs aan het werk. Daarmee hebben we het gered’ . Als jonge ondernemer begon Van der Sluis met een truck, uitsluitend gericht op het vervoeren van strobalen. Vijfendertig jaar later heeft het bedrijf de beschikking over 55 trucks en biedt het werkgelegenheid aan tachtig personen. Complimenten had de directeur ook voor de gemeente Meppel voor de medewerking en relatieve snelheid waarmee het e.e.a. is gerealiseerd. Dit gebeurde in anderhalf jaar tijd. Met de nieuwbouw is een investering van vijf miljoen euro gemoeid.

Burgemeester Richard Korteland, onthulde een enorm doek waarop de geschiedenis van het bedrijf treffend is uitgebeeld. Op de nieuwe locatie is het bedrijf ‘klaar voor de toekomst’.