Duurzaam bezig

Als een van de eerste sportclubs uit gemeente de Wolden heeft VV Wacker deze week zonnepanelen geplaatst op het dak van de clubaccommodatie. Maar liefst 174 stuks werden er geplaatst. Daarmee hoopt de voetbalclub voortaan grotendeels zelfvoorzienend te zijn.

Afgelopen maandag werd een begin gemaakt met de ombouw, en het leggen van de eerste zonnepanelen. Woensdagmiddag was de klus geklaard. Ook de omvormer werkte naar behoren. Deze zorgt ervoor dat gelijkstroom naar wisselstroom wordt omgezet. Via een app op de telefoon is de opbrengst en het verbruik op elk moment in te zien.

De panelen werden door geleverd door Marc Lakke, directeur bij Van Dijk IJzerwaren Vakhandel en Hans Cornelissen van C1C uit Meppel. Installateur BDM uit Slagharen voerde de werkzaamheden uit. Dat het een forse investering betreft hoeft geen betoog. Wacker voorzitter Frans Zinger was er duidelijk over. ‘Met behulp van subsidies hebben we deze investering kunnen doen’.
De voetbalclub uit De Wijk is langere tijd bezig om zich te profileren als een ‘groene vereniging’. Binnenkort worden alle lichtmasten op het trainingsveld vervangen door LED verlichting. In de kantine komt eveneens LED verlichting .‘Dit levert een aanzienlijke besparing op’. Om e.e.a. te kunnen bekostigen start de club begin volgend jaar een LED actie in het dorp. Daarbij worden energiezuinige LED lampen verkocht.