Businessclub Wacker bezoekt Portugal

Businessclub Wacker heeft van 21 t/m 24 september een prachtige trip gemaakt naar Portugal. Aanleiding hiervoor was het tienjarige bestaan van BCW. Op het programma stonden o.a. een bedrijfsbezoek aan Petrotec (met uitgebreide lunch) en een wijnproeverij in Porto op het programma. Donderdag 21 september vertrok een groep bestaande uit 23 personen met de bus vanuit De Wijk naar het vliegveld in Eindhoven. Daar volgde een rechtstreekse vlucht naar Porto.

Vanaf het vliegveld werd de groep per bus naar het Hotel in Guimaraes vervoerd. Waar ’s avonds in een restaurant uitgebreid werd gegeten. Vrijdag werd een bezoek gebracht aan Petrotec fabriek. Hier kon met eigen ogen bekeken worden hoe deze deze brandstofpompen worden gemaakt. Een medewerker vertelde alle ins en outs. Na afloop stond er een heerlijke lunch klaar in een leuk en pittoresk restaurantje in de buurt. De buschauffeur was goed op de hoogte van highlights in Guimaraes, en reed het gezelschap langs tal van bezienswaardigheden in het historische stadje.

Zaterdag werd Porto bezocht. Met een treintje a/la ‘Bello’ werd het gezelschap vervolgnens naar een wijnproeverij gebracht. Een gids vertelde hier over de historie van de befaamde Portwijn. Natuurlijk mocht er ook rode en witte port geproefd worden. Met hetzelfde treintje werd het centrum van het prachtige Porto verkend. De tevoren geboekte boottocht die op het programma stond kon door een overboeking helaas niet door gaan. Het alternatief, tapas eten op een zonnig terras, met uitzicht op rivier de Douro was voor niemand een straf. De zaterdagavond was net als de vrijdagavond naar eigen inzicht in te vullen. Enkele leden bezochten een voetbalwedstrijd. Anderen trokken er op uit om Guimaraes te verkennen. Iedereen had het super naar de zin.

Zondagmorgen stond de bus alweer vroeg klaar om iedereen naar het vliegveld te brengen. Waarna terug werd gevlogen naar Nederland. Al met al was het een bijzonder geslaagde trip, met een groep gezellige en relaxte ondernemers. Het zorgde ervoor dat de onderlinge banden op een bijzonder plezierige en informele wijze werden aangehaald.