BCW op bedrijfsbezoek bij Moderna

Businessclub Wacker uit De Wijk is vrijdagmiddag op bedrijfsbezoek geweest bij Moderna in Hardenberg. Moderna Textielservice is een landelijk opererend, professioneel familiebedrijf met een totaalpakket aan dienstverlening op het gebied van linnen, bedrijfskleding, schoonloopmatten en sanitair hygiëne. BCW kreeg een exclusief kijkje achter de schermen bij dit dynamische en vooruitstrevende bedrijf. Waar ruim driehonderd personen werkzaam zijn. Dit was zeker interessant.

Op 9 oktober 2013 werd het bedrijf getroffen door een ramp, waarbij het complete pand in de as werd gelegd. Na de allesvernietigende brand op de oude locatie in Gramsbergen herpakte Moderna Textielservice zich bijzonder snel. Een jaar later opende het bedrijf de deuren alweer op de nieuwe locatie in Hardenberg. Medewerkers Edgar Schoonderwal en Vincent Koendering vertelden alle ins en outs, en over de ambities van het bedrijf waar jaarlijks honderdvijftig ton kleding en textiel wordt gereinigd. Daarmee is het plafond bijna bereikt, daarom wordt er al voorzichtig gedacht om uit te breiden.

Moderna is vooral bezig met maatschappelijk verantwoord en ecologisch ondernemen. Dit word bereikt door acties als waterzuivering, het hergebruik van warmte en stoom, het gebruik van goed afbreekbare detergenten. Door het gebruik van technisch hoogstaande wasprocessen is het niet nodig is om op hoge temperaturen te wassen. People, Planet en Profit staan centraal bij het bedrijf. Nadien ging het complete gezelschap nog even naar het gezellige café the Alley in Gramsbergen waar Harrie Huisjes uit Meppel de scepter zwaait. Hier stond een uitgebreid en smakelijk buffet klaar.

Ten Heuvel Tours zorgde ervoor dat het hele gezelschap weer veilig naar De Wijk werd vervoerd.